FESTİVALE GELEN GRUPLAR MABBAS RÖPORTAJI RADAR LIVE GÜNLÜĞÜ
<$BlogDPazar, Temmuz 23, 2006 <$BlogI
2004 yılıydı. Keane dahil bir çok grubun ilk albümleriyle birlikte çıkışını yaptığı yılların en verimlisiydi. Ama keane diğerlerinden biraz daha farklı bir yolda yapmıştı başlangıcını. En azından isimlerinin önünde the yoktu. (The keane; hiç de fena durmadı aslına bakarsanız). Türlü türlü post- rock şemsiyesindeki gruplardan piyanonun ritminde ayrılıyorlardı. Solist Tom Chaplin' in tipine uyuz olmadan edemiyor ve aynaya bakıp; “O rock grubunun ön adamı olduysa herkes olabilir” diyorduk. Ama sesindeki enfesliği ve Tim Rice Oxley' in çaldığı piyanonun rahatlatıcı ve sürükleyici ritmini duyunca az önce yapmış olduğumuz tespiti tekrar gözden geçiriyorduk, ta ki onların videosunu televizyonda bir daha dönerken görene kadar. "Hopes and Fears" albümü barındırdığı bir çok hitle, o senenin takdire şayan albümlerinin başında gelmişti. "Somewhere Only We Know", "Everybody’s Changing" bunların başında geliyordu, aslında bu “umut ve korku” dolu albümdeki diğer şarkılar da bu iki klip şarkısından geri kalmıyordu.

İki albüm arasındaki standartlaşmış süre bu yıl itibariyle Keane için doldu ve onlar yeni yüzleriyle karşımıza çıktılar. Tom Chaplin' in çocuksu tipi az da olsa olgunlaşmış, yaptıkları müzik ise onun da dediği gibi ilk albümdeki garip havanın dağılmasıyla gerçekleşmişti. Buradaki garip sözcüğünden anlamamız gereken iyi şeyler muhakkak. Haziran sonunda yayınlanan albüm"Under The Iron Sea", yine piyano dokunuşlarıyla dikkati çekse de, bu durum ilk albümdeki kadar hissedilir ve etkili değil. İlk albümdeki sadeliğin yerini ara ara elekto öğeler ve gitardaki yoğunluk almış. "Hamburg Song" bize bu sadeliği hatırlatan ve albümde öne çıkan şarkılardan. "Crystal Ball" albüme adını veren satırlarla yine dinlemekten bıkılmayacak cinsten. İlk single "Is It Any Wonder" ve "Nothing In My Way" ise diğer hoş şarkılar. Fakat bu albümün en büyük sorunu ilkine göre görünür bir hit şarkının olmaması ve bu da "Under The Iron Sea"’ yi "Hopes And Fears" ın gerisine düşürüyor.

Esen kalın.
Pedro
"KEANE - UNDER THE IRON SEA"© 2006 'Alternation' All Rights Reserved


Comments: # posted by <$BlogCBlogger UnknownogC4:06 ÖS <$BlogC div> # posted by <$BlogCBlogger EjdeRogC1:56 ÖÖ <$BlogC div> Yorum GönderogI


This page is powered by Blogger. Isn't yours?