FESTİVALE GELEN GRUPLAR MABBAS RÖPORTAJI RADAR LIVE GÜNLÜĞÜ
<$BlogDCumartesi, Eylül 29, 2007 <$BlogI
Her şey 2004 yılının Rock n Coke Festivalinde, gündüz vakti sıcaktan bunalan bünyelerimizi o zaman hayli büyük olan tentelerin birinin altına atmakla başlamıştı. Sahneye, hani sokakta görseniz bu adam bi grupta solisttir kesin diyebileceğiniz, rock müzikteki standart tip olan; saçların önde dağınık ve kızların hastası olduğu, rock star havasına sahip olan bir solistin olduğu bir grup çıkmıştı. Tabi zamanında haberdar değildik mevzu bahis gruptan. Sadece İrlandalı olduklarını ve son albümleri Meltdown’ ın tanıtım turnesi kapsamına bizlerle birlikte olduklarını biliyorduk o kadar.

Fakat uzaktan kulak kabarttığım bu grup öyle bir an geldi ki, bendenizi derinden sarstı. “ This one is called Star- Crossed” diye başlayan ve hemen ardından ağlayan bir gitar tonuyla başlayan şarkı öylesine hoştu ki, o an orada benimle birlikte eminim bir çok insan o andan itibaren favori gruplarından birini Ash olarak belirlemişti.

Festival dönüşü yorgun bünyem gecenin ilerleyen saatleri olmasına kulak asmayıp, hemen internetten grubu ve ilk şimşeği çakan “Star-Crossed” şarkısının dahil olduğu Meltdown albümüni indirmek için soulseek’e yöneldi. Çıkan sonuç muhteşemdi ki bu albümün büyük bölümünü festivalde de çalmışlardı. Dinlerken festivalde çaldıklarını anımsayıp neden daha önceden dinleyip de gitmemişim oraya diye kendime kızmıştım.

Meltdown Ash’ in hali hazırda hala son albümü olarak etiketlendirilmiş durumda. 2004’ te çıkan albüm grubun beşinci albümü ve en pop albümleri; kapağı ise aksine bir heavy metal grubunun albüm kapağı gibi durmakta. Albümde bir çok hit potansiyeli taşıyan parça mevcut, hatta sönük duran parça yok gibi. Sert gitar ve davul tonlarını barındıran “Clones”, gerçek bir aksiyon filmi soundtracki gibi duran “Evil Eye” ve tam anlamıyla bir ballad olan “Star-Crossed”. Hazır yeri gelmişken bu şarkının videosu da izlenmeli. Romeo Juliet vari senaryosuyla gerçek bir aşk ancak bu kadar güzel anlatılabilir.

Ash, ilk girişte de dediğim gibi gerek dış görünüş itibariyle standart bir rock stara benzeyen solistiyle -Tim Wheeler-, gerekse yaptıkları albümlerindeki sound’ larıyla tipik bir Britanyalı rock grubu. Fakat şarkı kalitesi ve kolay yakalanabilir melodi ve ritimleriyle dinleyenleri kendisine çekmesini fazlasıyla biliyor. Gönül ister ki ülkemize bir kez daha gelsinler ve bu kez sıcak havaya aldırmadan en önde izleyebilelim onları.

Esen kalın.
Pedro
"ASH - MELTDOWN"© 2007 'Alternation' All Rights Reserved

Comments: Yorum GönderogI


This page is powered by Blogger. Isn't yours?