FESTİVALE GELEN GRUPLAR MABBAS RÖPORTAJI RADAR LIVE GÜNLÜĞÜ
<$BlogDPazartesi, Mayıs 07, 2007 <$BlogI
Hayır hayır; bu sefer ‘The ...s’ önyargısını bir kenara bırakın. Çünkü bu bilindik son dönem pop-rock gruplarından değil. Durum burada biraz farklı. Hemen açıklığa kavuşturalım ve The Aliens kimin nesiymiş bakalım.

Hatırlarsınız The Beta Band’i . İki sene önce maddi olanaksızlıklar yüzünden dağılmışlardı. Bu karardan sonra tüm müzik camiası oldukça şaşırmış ve parasızlıktan dağılmak zorunda kalan bu ne yaptığını bilen yetenekli müzisyenler için paraya bir kez daha lanet etmişti. İşte şimdi eski The Beta Band üyeleri; bu iş burada bitmez diyor ve yüreklerini koydukları müzik yapma işine yepyeni bir grupla tekrar başlıyorlar; karşımızda The Aliens.

Üç kişilik grubun tamamı yukarıda da belirttiğimiz Beta Band’den. John Maclean ve Robin Jones Beta Band dağıldıktan sonra müziğe ara vermiş. Diğer üye ise bu arada boş durmayan ve The Lone Pigeon grubu ile iki albüm çıkartmış olan Beta Band’ in kurucu üyesi Gordon Anderson. Aslında yaptıkları müzik genel olarak Beta Band sound’unda olsa da grup etkilenme aşamasında birkaç isim vermekten çekinmiyor; Sergio Leone, Serge Gainsbourg, Brian Eno ve Brian Wilson, ve Larry David. Geçen senenin başında çıkardıkları 'Alienoid Starmonica' EP’sinin ardından The Aliens debutuyla bu yılı renklendiriyor.

Grubun adıyla ilişkili olarak çıkan “Astronomy For Dogs” albümü, tüm perişan rock severlerin gönlünde taht kurmuş olan film High Fidelity’de çalan ve grubun adının duyulmasında büyük pay sahibi olan “Dry The Rain” şarkısından biraz farklı tonlarda; saykodelik, epic, elektronik ve etkileyici. Albümü dinerken Bowie’ nin Talking Heads’ le buluştuğuna, The Beatles’ ın 80’ lerde funk yaptığına şahit olacaksınız, ama fazla şaşırmayın, çünkü Beta Band dağılırken de süper müzik yapıyordu.

Albümün açılış şarkısı aynı zamanda single olan “Setting Sun”, The Doors tarzı klavye tonlarıyla akan şarkı, Gordon Anderson’ un buğulu vokalleriyle renk kazanıyor. Uzay, yaratık olayların kafayı takmış olduklarını tahmin ettiğimiz grubun bir diğer şarkısı elektronik tonlarla rave ruhuna bürünen ve Happy Mondays’ e göz kırpan “Robot Man”; ve evet ‘They are the robot man’. Aynı tarza mensup birkaç şarkı daha mevcut; “Rox” gibi; veya bize Beta Band’ i hatırlatacak olan “Tomorrow” ve “She Don’t Love Me” gibi. The Aliens hem yeni bir şeyler arayanlar hem de Beta Band’ in tadı damağında kalanlar için bulunamayacak bir fırsat gibi duruyor. Umarız bu sefer yeterince ilgi bulurlar ve tekrar maddi sorunlar yüzünden dağılmak zorunda kalmazlar.

Esen kalın.
Pedro
"THE ALIENS - ASTRONOMY FOR DOGS"© 2007 'Alternation' All Rights Reserved
Comments: Yorum GönderogI


This page is powered by Blogger. Isn't yours?