FESTİVALE GELEN GRUPLAR MABBAS RÖPORTAJI RADAR LIVE GÜNLÜĞÜ
<$BlogDPazar, Mart 25, 2007 <$BlogI
Disco, Disco, Disco. Sanıyorum geçen yazdı, her zamanki gibi bir cumartesi gecesi Peyotenin o sıkış tepiş giriş katında en süper dans figürlerimizi sergilerken kulağım birden çalan şarkıya ilişmişti. Adamın teki Disco Disco Disco diyip durmaktaydı ve herhangi bir insanoğlu o şarkı çalarken, yerinde durması için ya feci şekilde sarhoş olmalıydı veya sağır. Bütün müzikal kaynaklarımı bir araya getirerek o disco şarkısını bulmalıydım, uzun zaman süren araştırmalarım sonucu bütün oklar bana LCD Soundsystem diye bir grubu göstermekteydi. Kimdi bunlar?

LCD Soundystem, eski indie rock’çılardan James Murphy’ nin solo projesiydi, ki bu abimiz DFA records’un yarısını oluşturuyor - diğer yarısı Murph’ nin kankası Tim Goldsworthy -. Yıllardan 2002 ve ilk single’ı “Losing My Edge” i piyasaya sürmüş – aynı zamanda DFA’ nın da ilk single’ı – ve tepkileri beklemeye koyulmuştu. Müzik basını Murphy’ yi evrenin en cool adamı olarak lanse etmişti ve bu sayede işler yolunda gitmişti. Beklemek anlamsızdı ve LCD Soundsystem, 2005 yılında grupla aynı isimli, duble albümünü raflara yerleştirmişti. "Daft Punk Is Playing at My House"’ ın keskin gitarları dans ettiren ritmi, club ortamlarının vazgeçilmez şarkısı olmuştu. “Disco Infiltrator”, bilgisayar başında müzik yapmaya çalışan nice genç müzisyen adaylarına ilham kaynağı olmuştu.

Albüm yapmak için standart süre olan iki yılın ardından LCD bu kez “Gümüşün Sesi” ile karşıladı bizi. İlk albümdeki havayı solumak istiyorsanız öncelikle, ilk single “North American Scum” ı bir deneyin derim, ama sözlere dikkat; “I hate the feelin' when you're looking at me that way cause we're north americans”. “All My Friends” teki ritmik klavyeye eşlik eden vokal The Strokes’ un Julian’ ına benzemiyor mu diye kendinize sorarken “Time to Get Away” de dans edeceksiniz diye tahmin ediyorum. Ama siz de benim gibi bu albümde bir glam balladı beklemiyor olacakasınız ki “New York I Love You But You're Bringing Me Down” şarkısını duyunca şaşıracaksınız, olmuş evet, olmuş bu da.

Evet, LCD Soundsystem, fabrikada çalışan bir grup mühendisin kurduğu bir grup değilmiş. Peki o Disco, Disco, Disco şarkısı LCD’ nin işi miymiş diye sorarsanız; o şarkı; LCD’ yi tanımak için bana, indie elektronic müziğin kapılarını açan bir işaretmiş. En azından buna sevinmeliyim sanıyorum.

Esen kalın.
Pedro
"LCD SOUNDSYSTEM - SOUND OF SILVER"© 2007 'Alternation' All Rights Reserved

Comments: *

This page is powered by Blogger. Isn't yours?