FESTİVALE GELEN GRUPLAR MABBAS RÖPORTAJI RADAR LIVE GÜNLÜĞÜ
<$BlogDÇarşamba, Nisan 04, 2007 <$BlogI
Biliyorum siz de sıkıldınız artık. Birbirinin benzeri – şunlara kısaca “The ....s” diyelim isterseniz – tonlarca grup ve yaptıkları müzik doğrultusunda birbirlerinden pek de ayrılmayan albümler. İşte bu noktada iş sadece şarkı kalitesine kalıyor; gitar tonları aynı, ritimler benzer; o zaman şarkıların kulağa hoş gelmesi, dinleyici tarafından yakalanması önemli olmakta.

The Rakes 2002’ de Londra'da kurulduğunda, grubun; ilk albümleri Capture/Release’ i çıkarmak için oldukça fazla zamanları olmuştu. Fakat o seneyi hatırlarsanız; Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, Bloc Party gibi gruplar; The Rakes'i henüz sahneye çıkmadan, dışarı itmişlerdi. Bir grubun yaşayabileceği en büyük hayal kırıklıklarından birini yaşamışlardı, ama biri onlara bunu daha önceden söylemeliydi; “rakipleriniz sizden daha iyiyse bi zahmet bundan daha fazlasını beklemeyin”.

Grubun yırtık hiperaktif solisti Alan Donohoe son albüm Ten New Messages için; “Bu albümde koro müziğinden, 24 dizisinden, James Bond themeinden, birinci dünya savaşı şiirlerinden ve Sugababes'ten etkilendik” diyor bir röportajda; bunun yanında; İngiltere'de meydana gelen patlamalardan hemen sonra yazdıkları “Suspicious Eyes” tan da anlayabileceğimiz gibi; sokaktaki yaşamdan, sosyal ve politik olaylardan da etkilenmişler..

Ten New Messages; telaşlı bass çizgileri ve yankılı gitarlarla bezenmiş ve şarkı sözleri; Bloc Party’ nin son albümü A Weekend In The City’ deki gibi iç duygulardan beslenmiş. İlk single “We Dance Together”, diğer bir şarkı “Trouble” gibi albümün en iyilerinden biri. Kapanış şarkısı “Leave The City And Come Home” ise dinlemeye değer gibi duruyor. Geri kalan parçalara da sadece göz atmakta fayda var, fazla zaman kaybetmemek gerekir zira.

The Rakes’ in müzikal macerasının nereye gideceğini kestirmek zor görünüyor. Şimdiden oturup sakin kafayla düşünmeleri gerekmekte çünkü benzerlerinden ancak bu şekilde ayrılabilirler. Peki onları canlı izlemeye hayır diyebilir miyiz; hiç sanmıyorum. Grup, yaz başı düzenlenecek olan Radar Live Festival’ e konuk olacak. Belki sahne performanslarını izledikten sonra, mest olup, grup hakkındaki yorumlarımızı tekrar gözden geçirmek zorunda kalırız.

Esen kalın.
Pedro
"THE RAKES - TEN NEW MESSAGES"© 2007 'Alternation' All Rights Reserved

Comments: # posted by <$BlogCAnonymous AdsızogC8:52 ÖS <$BlogC div> cheap Cialis Online, especially those who present their meds online.