FESTİVALE GELEN GRUPLAR MABBAS RÖPORTAJI RADAR LIVE GÜNLÜĞÜ
<$BlogDPazartesi, Temmuz 24, 2006 <$BlogI
Eğlenceli müzik yapmak güzeldir. Hemen yakalanan ritimler, basit gitar riffleriyle dinleyiciyi ilk anda içine çekmek, komik bir vokal ve sözler. The Zutons piyasaya ilk çıktığı anda böyle bir etki bırakmıştı. Depresif şarkıların kol gezdiği müzik ortamına, “bırakın üzülmeyi, biz buradayız” mesajını vermişti. Ian Broudie’ nin prodüktörlüğünü yaptığı “Who Killed... The Zutons” albümü iki sene öncesinde solist ve gitarist David Mc Gabe’ nin önderliğinde Liverpool’ da kurulan grubun ilk meyvesiydi. Tadına baktıkça daha çok sevilen ve Mercury ödüllerine aday olan albümde sabah kalktığımız andan gece yatağa girene kadar dilimize yapışan –ki levi’s reklamında da fonda çalardı- Pressure Point şarkısının yanı sıra, You Will You Won’t gibi bir marş ve Remember Me gibi melodik bir parça da kendine yer edinmişti.

Takılmaktan sıkılan bu gençler şimdi ise hep birlikte koro halinde arka arkaya “takılmaktan sıkıldık” diye bağırıyor ve “Tired Of Hangin’ Around” isimli bir albüm yapıyor. Gençlerin derdi başka, pek bir şeye kafa yormak gibi bir sorunları yok, o yüzden doğal karşılamak lazım. Bırakalım eğlensinler eğlendirsinler. 60’ ların pop soundunun baskın bir şekilde hissedildiği bu albüm de yine ilkine benzer çizgide, aynı formülle duyuruyor kendini. İlk dinleyişte dikkatleri çeken Why Won't You Give Me Your Love? albümün ilk single ı olarak yayınlandı. Grubun bayan üyesi ve saksafonuyla müziği daha da eğlenceli hale getiren Abi Harding’ in David ile dueti You've Got A Friend In Me de güzel şarkılardan biri. Sonuç olarak diyebiliriz ki The Zutons formundan hiçbir şey kaybetmemiş ve eğlendirmeye devam ediyor.

Esen kalın.
Pedro
"THE ZUTONS - TIRED OF HANGIN' AROUND"© 2006 'Alternation' All Rights Reserved

Comments: # posted by <$BlogCAnonymous AdsızogC4:46 ÖÖ <$BlogC div> # posted by <$BlogCAnonymous AdsızogC9:58 ÖS <$BlogC div> Yorum GönderogI


This page is powered by Blogger. Isn't yours?