FESTİVALE GELEN GRUPLAR MABBAS RÖPORTAJI RADAR LIVE GÜNLÜĞÜ
<$BlogDÇarşamba, Nisan 11, 2007 <$BlogI

Kings Of Leon, 70’lerde oldukça popüler olan eski bir grup. Büyüklerimiz bilirler; onların zamanında saç sakal biçimi olsun, giyilen kılık kıyafet olsun biraz farklıymış. Kings Of Leon da o zamanların modasını yakından takip edermiş ve kendilerini bu şekilde tanıtmışlar müzik piyasasına. 1978’deki Güney Amerika turnesi için yola koyulduklarında, alt grupları The Rolling Stones, tur otobüsünün ön koltuklarında konser heyecanı yaşarken, Kings Of Leon arkalarda groupie’leriyle birlikte keyif çatarmış. İşte o anda hiç beklenmedik bir olay olmuş ve grup kendini aniden 2003 yılında buluvermiş.

Şaka bir yana, bundan dört sene önce; Kings Of Leon’un doğuşunu bu şekilde özetlersek pek de yanılmış sayılmayız. Babaları papaz olan üç kardeş ve onların kuzenlerinden oluşan Nashville’li dörtlü aradan geçen 20 küsür yıla rağmen kaldıkları yerden müziklerine devam etmektedirler. Müzik piyasası ilk anda grubu bir müzeye kapatıp sergilemeyi düşünürken; onları tekrar ünlü yapmanın hiç de fena bir fikir olmadığına karar verir. İlk önce “Youth & Young Manhood”, ondan iki sene sonra da “Aha Shake Heartbreak” albümlerinin hatırı sayılır biçimde iyi tepkiler alması, hiç de fena bir karar vermediklerini göstermiştir. Güney Amerika’ nın o buram buram rock ‘n roll’uyla, garage rock’ı birleştirip; üzerine de az biraz blues etkisi serpiştiren Kings Of Leon; son albümleri “Because Of The Times” ile bir kez daha bize 70’leri getiriyor. Ama bu albüm diğer ikisinden biraz farklı durmakta ki; grubun ön elemanı Caleb Followill de bunu doğruluyor ve bir röportajda albüm için; “Bu şarkılar daha büyük, grup her zamankinden daha iyi. Aha Shake Heartbreak’te Youth And Young Manhood’tan çok fazla şey duyduğunu söyleyen epey bir kitle mevcuttu, fakat bu sefer benzerlik yok, insanlar albümü dinlediğinde bunu besbelli anlayacaklar.” Followill’e katılmamak elde değil. İlk single olmasına karar verilen ve albümdeki en süper şarkılardan biri olan, ‘On call’ daki bass çizgilerini dinleyin; hala tatmin olmadıysanız ‘My Party’ ye geçin. Hayır hayır o bir LCD Soundsystem şarkısı değil, bu çılgın çocukların elinden çıkma bir dans şarkısı o..

Bundan tam bir yıl önce prodüktör Ethan Johns önderliğinde stüdyoya giren grup’ ta hoşumuza gitmeyen bir şey var ki söylenmeden geçilmemeli. Bir çok insan eminim Followill’ in vokaline sinir olmaktadır, ama siz de biliyorsunuz ki farklı olduğu aşikar. ‘Mcfearless’ ta ekolu duyduğumuz bu ses, sinir olmaktan bir adım daha öteye geçip kendini çok güzel bir noktada buluyor ve süper bir biçimde bizi karşılıyor. Reggae esintili ‘Ragoo’ ve sözlerinde; “Annesinin söylediklerini önemsemiyor/ Benim çocuğumu doğuracak” haykırışlarının bulunduğu yedi dakikalık ‘Knocked Up’ albümün güzel anlarını barındırıyor.

Adını Louisiana’ da düzenlenen büyük bir papaz konferansından alan albüm, 70’lerde yapılsaydı büyük ihtimalle unutulmaz albümler listesine yerleşmişti, fakat bir şey kaybetmiş değiliz; albüm günümüz için de muazzam düzeyde çıkarılmış bir iş.

Esen kalın.
Pedro
"KINGS OF LEON - BECAUSE OF THE TIMES"© 2007 'Alternation' All Rights Reserved

Comments: Yorum GönderogI


This page is powered by Blogger. Isn't yours?